MyBusiness

MyBusiness

4 meglepően egyszerű tipp, amelyekkel gördülékennyé tehetjük a vállalkozásunk évkezdését

2021. december 21. - MyBusiness.blog.hu

unnamed.png

Az év végéhez közeledve mindannyiunknál eljön a nap, amikor leülünk és átgondoljuk a következő év kihívásait, céljait. Ekkor általában a cégvezetők is együtt agyalják ki a csapattal, milyen eszközökkel lehet felülkerekedni az új év nehézségein és még jobb eredményeket produkálni. Ez a „rítus” nemcsak azért jó közösségkovácsoló erő, mert így mindenki ugyanazért a célért fog dolgozni jövőre, hanem mert megtanuljuk értékelni az addigi sikereinket és kudarcainkat egyaránt. Cikkünkben elmondjuk, milyen apró trükkökkel válhat a cég vagy vállalkozás következő éve játszótérré, és nem akadálypályává.Ha valami, akkor a koronavírus-járványban eltöltött idő megtanított minket arra, hogy milyen az, amikor pengeélen táncolunk. A cégek, amelyek nem tudtak hirtelen alkalmazkodni, gyorsan a feledés homályába vesztek, mások pedig még inkább „rátapostak a gázra”, és így valahogyan fennmaradtak. Azonban most már nem szabad megelégedni  a „valahogyannal”. Nem minden eseményt irányíthatunk, de kaméleon módjára kell alkalmazkodnunk. Lássuk, milyen taktikák könnyíthetik meg ezt?

1. Ne csak új célokat fogalmazz meg, hanem a régieket is gondold át!

Itt az ideje beszélgetni múltbéli Önmagaddal:

  • Sikerült teljesíteni azokat a célokat, amiket a vállalkozás megalapításával szerettél volna elérni?
  • Miért vágtál egyáltalán bele?
  • Elégedett vagy az eddigi eredményekkel?

Ha a képzeletbeli listádon e pontok mellett nincsenek még zöld pipák, ne is haladj tovább. Egyelőre dolgozz azon, hogy mindre igennel válaszolhass.

2. Egyről a kettőre!

Ha úgy érzed, bárcsak 100 karod lenne, hogy egyszerre intézhesd minden teendődet, lassíts le egy kicsit! Vegyél egy hatalmas levegőt, és emlékeztesd magad arra, hogy nem vagy sem polip, sem százlábú. Neked 2 karod van, és csak egyfelé tudsz 100%-osan koncentrálni. Ha már 2 dologra figyelsz, ez az érték rögtön 50-50%. Ugye, mennyivel kevesebb? Csak akkor kezdj bele új munkába, ha az eddigiek készen vannak.

 

unnamed-2.png

3. Vezess listát!

Nem elég, ha bekiabálás alapján, szóban ötleteltek. Nem a piacon, és nem is árverésen vagytok. A szóban megfogalmazott cél, ugyanis egyelőre csak felvetés. Tervvé onnantól válik, hogy leírjuk azt. Bizonyára senkit sem kell emlékeztetni arra, hogy ,,a szó elszáll”. 

Vedd elő a jó öreg papír-toll kombinációt, és a legmeredekebb ötleteket is írjátok le a csapattal. Mert meglehet, hogy ezek lesznek a későbbi nagy tervek alapjai. A kialakult lista „útmutató” lesz a következő évhez. Ez pedig a csapat- és munkamorálon hamar meg fog látszani.

4. Jöjjön először a nagy falat!

Mint minden évben, a következőben is lesznek olyan napok, ahol nyakig elmerültök majd a munkában. Viszont nem mindegy, milyen sorrendben végzitek el azokat. Kezdjétek a legnehezebbel, és aztán szépen jöhetnek a csip-csup feladatok. Így nem fogtok még este is kimerültem egy komolyabb megbízás fölött ücsörögni.

Fogadjátok meg ezt a 4 tanácsot és kezdődjön a sikersztoritok 2022-ben! 



A bejegyzés trackback címe:

https://my-business.blog.hu/api/trackback/id/tr4316789532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Motorogre 2021.12.22. 16:14:15

Ha a poszt nem irónia, akkor javaslom hogy az Üzleti tervezés tudománnyal (sok közgazdász-képzésen önálló tantárgy, külön KKV-ra is adaptálva) expressz ismerkedj meg. Nem atomtudomány, de nagyon hasznos mankó ahhoz, hogy reális, teljesíthető üzleti célokat fogalmazz meg, akár magadnak akár az alkalmazottaknak.
Tudod: piac, marketing, pénzügyek, erőforrás-management. logisztika fog ez menni.
Sok sikert !
süti beállítások módosítása