MyBusiness

MyBusiness

Egy videójáték világít rá a legtökéletesebb marketing stratégiára?

2021. november 11. - MyBusiness.blog.hu

A Fortnite-ra az indulását követő 1 évben, 125 millióan regisztráltak és havonta 40 milliónál is többen játszottak vele. A 2017 júliusában elstartoló játék gyakorlatilag a semmiből tűnt elő és ült fel a játékvilág trónjára – havi szinten több, mint 200 millió dolláros bevétellel, úgy, hogy maga a játék ingyenes. Az alábbiakban megvizsgáljuk, honnan jött ez a relatíve könnyű siker, és milyen stratégiákat használva érték el ezt:

 

fortnite-g85cd56efd_1920.jpg

 

Íme 5 marketing fogás, amit megtanulhattunk ettől a játéktól:

1, Az ingyenesség továbbra is működik

Az ismert vállalatok, márkák és játékok mind tartózkodnak az ingyenességtől, mert túl profitorientáltak. De amikor valami újba kezdünk, és ügyfelekre van szükségünk a díjmentesség kulcsfontosságú lehet.

Mutatjuk, miért:

A Fortnite ingyenes, bárki elérheti, ez pedig lehetővé teszi számukra, hogy lojalitást és rajongókat építsenek. Amikor egy játék fizetés nélkül is megszerezhető, a gyerekeknek nem kell megkérniük a szüleiket, hogy vegyék meg nekik. Az ellenkező esetben, ez óriási akadály az eladások kapcsán. Ha ezzel még párosítjuk azt, hogy a játék felhasználóbarát és rajzfilmszerű, akkor könnyen megérthetjük, hogy miért uralja ez a játék a tizenévesek és a még fiatalabb gyerekek piacát.

 

2, A közös játék ereje

A lehetőség a barátokkal való közös játékra még nagyobb növekedéshez vezetett az ajánlások révén. Amikor az emberek közösen küzdenek valamiért, az sokkal érdekesebb és izgalmasabb, mint a single-player videójátékokban rejlő lehetőségek. A közösség erejét nem szabad lebecsülni! A Fortnite felismerte ezt, és vitathatatlanul megalkotta a közelmúlt egyik legjobb, szájról szájra terjedő marketingstratégiát!

 

3, Influenszer marketing

Az influenszer marketing jelentősége rohamosan növekszik minden iparágban, és ezt a Fortnite pontosan tudta. Amikor egy játékos még kezdő, és nem sikerül neki elsőre a győzelem, könnyen motivációját vesztheti. Azonban, ha látja, hogy a kedvenc influenszere, videósa sok időt tölt a játékkal és újabbnál újabb sikereket arat, az segít neki integrálódni ebbe a világba. 

 

control-g9bbf7f4d5_1920.jpg


4, Kontent, kontent és kontent

Amikor Fortnite összefoglalókkal vagy bármilyen új játékmenettel találkoznak az emberek a YouTube-on, az Instagramon, vagy a Facebookon, akkor úgy érzik nekik is el kell érniük azt a szintet, ki kell próbálniuk az új lehetőségeket. A Fortnite folyamatosan közzétesz új tartalmakat közösségi csatornáin. Ezzel a felhasználóikat játékra és a saját videóik közzétételére ösztönözik, így a tartalom mennyiségének növekedése sosem áll le. 

 

5, „Suspense” létrehozása

Az, hogy a Fortnite három havonta új „Battle Pass-okat” adott ki, kulcsfontosságú volt a növekedésükhöz. Lényegében negyedévente volt egy friss játék, és hogy a lehető legtöbbet hozhassák ki az újdonságból, a játékosoknak meg kellett vásárolnia a 10 dolláros harci bérletet, hogy teljesítsék a kihívásokat, szintet lépjenek és exkluzív felszereléseket nyithassanak. 

 

De emellett kiemelten fontos volt az is, hogy a Fortnite hatalmas várakozást idézett elő ezekkel a témákkal kapcsolatban. Tudták, hogy egy új térkép vagy elemek létrehozása nem lesz kellő inger a rajongóiknak, ezért hatalmas eseményként kezelték és a megjelenést megelőző hetekben tippeket és kis „easter egg”-ket tettek a játékba, amelyek arra utaltak, hogy valami nagy készül. Ez feszültséget keltett, és motivációt teremtett ahhoz, hogy folytassuk a játékot, hogy le ne maradjuk a következő szenzációról. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://my-business.blog.hu/api/trackback/id/tr1316752544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása